Spirituális kalandozások a Himalája szent helyein [2017 május 20-tól június 4.-ig]

Útvonal:

Delhi – Hrisikesh – Mussori – Uttarkashi – Gangotri – Bhojbasa – Rudraprayag – Kedarnatha – Chamoli – Yoshimat – Bhadrinatha – Hrisikesh – Delhi

Időpontja: 2017. május 20 – június 4.-ig (16 nap)

A zarándoklat vezetője: Dr. Tóth-Soma László főiskolai tanár a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (BHF) Elméleti és Alkalmazott Jógatudományi Tanszékének vezetője.

A tanulmányút során megnéztük a Himalája indiai oldalán található legfontosabb szent helyeket, spirituális központokat, jóga-asramokat és a Himalája lélegzetelállító tájait, hegyvonulatait.

Az zarándoklat kulturális programjai remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy megismerjük a jóga, az ájurvéda, a hinduizmus és a védikus kultúra bölcsőjét. A zarándoklat alatt megtapasztaltuk a monumentális természeti szépségek szemet gyönyörködtető látványát és a tiszta lelki energiák szívet feltöltő hatását. A zarándoklat során rendszeres előadások segítenek e kultúra megismerésében.

Egy korábbi hasonló útról ITT látható egy kis képes beszámoló

A jelenlegi út részletes programja:

1. nap: Budapest – Delhi

2. nap: Delhi – Hrisikesh

Érkezés hajnali 3 óra körül az Új Delhi repülőtérre, onnét autókkal (vagy vonattal) Hrisikeshbe, az Ájurvéda fővárosába (kb 6 óra autózás).  Ez a himalájai város a Gangesz partján található számtalan jóga asrammal, jógival és templommal. Program: Városnézés – a legjellegzetesebb látnivalók megtekintése

3.nap: Hrisikesh – Mussoorie

Program: 1.) Lal Tibba, 2.) Laksmi-Narayan Templom, 3.) Gun Hill, 4.) Buddha Templom, 5.) Happy Valley budhista menekült „tábor”

4. nap: Mussoorie – Kempty Falls – Hrisikesh

Program: Reggeli séta a hegyekben, majd meglátogatjuk a kb 20 km-re lévő „Kempty Falls” vízeséseket. Ezt követően vissza indulunk Hrisikeshbe.

5. nap: Hrisikesh – Uttarkashi – GangananiGangotri

Program: Kora reggel indulunk, s 14:00 körül már Gangananiban leszünk, amely egy nagyon békés, természetközeli hely. Itt ebédelünk. Templomokat nézünk és fürdünk a forró vizes forrásokban. Gangotriban ezen a napon csak egy kicsit nézünk körül.

6. nap: Gangotri

Program: akklimatizálódás (igény szerint kirándulás, városnézés, jógaórákon való részvétel), a hely szellemiségének, lelki hangulatának ‘ízlelgetése’.

7. nap: Gangotri – Bhojbasa (14 km gyalog, lovakkal.) (14 km gyalog, lovakkal.)

Program:. Gyaloglás és lovaglás szép természeti környezetben. Este elfoglaljuk a szállásunkat egy kőházban, de a földön, matracokon alszunk.

8. nap: Bhojbasa – Gomukh(?) – Bhojbasa – Gangotri (5+5+14 km lovakkal és gyalog, 3892 m magasan)

Program: Megnézzük azt a gleccsert, amelyből a Gangesz előbukkan (Gomukh), közben festői szépségű tájakon haladunk keresztül és a nap végére visszatérünk Gangotriba.

9. nap: Gangotri – Rudraprayag (kb. 300 km autóval.)

Program: Egész nap utazunk, kisebb megszakításokkal.

10. nap: Rudraprayag– Phata (helikopter-állomás) – Kedarnatha – Rudraprayag (3584 m magas)Kb. 2 X 53 km autó + 2 X 14 km helikopterrel.

Program: Kedarnáth Síva ősi lakhelye, amelyet helikopterrel közelítünk meg. Itt megnézzük a több ezer éves főtemplomot, s a Gandhi szarovarát (a tó, amelybe Gandhi hamvait szórták).

11. nap: Rudraprayag – Chamoli – Yoshimat – Visnuprayag – Bhadrináth (Badarikasram) (kb 150 km autóval)

Program: Yosimath: Sankaracarya Templom, s más rendkívül ősi szentély, 2400 éves „kívánságteljesítő” fa, Badarikashramban városnézés.

12. nap: Bhadrinatha (Badarikasram) és környéke (Mana és a Vasundara vízesés)

Program: Badrinát templom, a gangesz imádata (puja) Vyasadeva (a Védák szerzőjének) barlangja (Mánáig kocsival onnét gyalog, kb. 15 km-t).

13. nap: Bhadrinatha (Badarikasram) – Hrisikesa (300 km km, kb. 8-9 óra).

14. nap: Hrisikesa pihenőnap

Program: Pihenés, szabadprogram, igény szerint rafting túra (kb 15-30 km a vízállástól függően), masszázs, vásárlás és fürdés a Gangeszben.

15. nap: Hrisikesa – Delhi szálloda – Delhi reptér (hajnalban)

16. nap: hajnalban Delhi-Budapest. Érkezés Budapestre aznap délelött.

A programváltozás jogát fenntartjuk.!

 

 A jelentkezés feltételei:
(Jelentkezése esetén a részleteket egy közös csoportbeszélgetésen pontosítjuk majd, melynek időpontja lentebb található.)

1.) Orvosi igazolás, hogy a jelentkező alkalmas az utazásra és hogy nem rendelkezik szív és  komolyabblégúti betegségekkel.

2.) A szükséges védőoltások opcionálisak, felvételüket a lakhely szerinti tiszti orvosi rendelőben, vagy egy oltóközpontban kell kérni és az indulás előtt legalább egy hónappal el kell kezdeni. A beadandó oltásokat az orvos fogja javasolni egy konzultációt követően.

3.) Jelentkezés történhet az info@gaurakrisna.hu e-mailcímen

4.) Jelentkezési határidő: 2017. január 31.

5.) Indián belül számos szent helyet meglátogatunk. Itt a viselkedési, etikai szabályok mások, mint Európában. Ezek betartása az utazás alatt, a nehézségek elkerülése miatt kötelező. Ezekről a közös tájékoztató alkalmával részletesen is beszámolunk.

6.) A jelentkezőnek egy nyilatkozatot kell aláírnia, hogy az utazás ideje alatt betartják a következő előírásokat:

  • Az egészségügyi biztonságunk érdekében nem szabad alkoholt és a helyszínen vásárolt húsételeket fogyasztani. Az étkezések közös események lesznek, ahol friss, hagyományos indiai vegetáriánus ételeket kapunk majd.
  • A hölgyeknek a hindu erkölcsi alapelvek tiszteletben tartása miatt szigorúan hosszú szoknyát, vagy nadrágot kell hordaniuk. A teljes testet fedő lehetőleg világos öltözet a nap ellen is kiváló védelmet nyújt.
  • Szükséges, hogy a csoport minden tagja kövesse a csoport vezetőinek utasításait.
  • A program nagy része kötött lesz, de lesz lehetőség szabad foglalkozásra is (városnézés, vásárlás stb.). Természetesen ez is szervezetten fog történni.
  • A szeszélyes, a tervezettől független viselkedés sok veszélyt rejt magában, ezért ezt kerülni kell.

7.) A csoport maximális létszáma 15 fő, a vízumintézés egyénileg történik. 

8.) A részvételi díj 2000 Euró, melyben a repülőjegy, az Indián belüli utazások, a szállás és a napi kétszeri étkezés költségei vannak beleszámítva.

A vízum (kb. 16 000 Ft), a templomi belépők (5-6 000 Ft), illetve a kamerajegyek (max. 2000 Ft összesen) és bármely fakultatív szabadidős program ezeken kívüli extra költség.

9.) A részvételi díj kifizetése két részletben történik:

– 1000 Euró befizetése 2017. február 15.-ig (a lentebb említett első megbeszélésig).
– 1000 Euró második részletként 2015. május 03.-ig. (a második megbeszélésig).

10.) Az út részleteiről a jelentkezők számára csoportos megbeszélést, személyes tájékoztatót tartunk:

– 2017. február 15.-én szerdán este 18:00-kor
– Ennek helyszíne a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola, 1039 Budapest, Attila utca 8.

További információ és jelentkezés:

Dr. Tóth-Soma László
E-mail: info@gaurakrisna.hu
Tel.: +36-30/740-55-44

Medvegy Gergely
E-mail: medvegy.gergely@jogamindenkinek.hu
Tel.: +36-30/393-86-65

Szerző: gaurakrisna

gaurakrisna

Gaura Krisna Dásza [Dr. Tóth-Soma László] vallásfilozófus, jóga-meditáció oktató és vaisnava teológus, a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola rektorhelyettese. 48 éves, számos könyv, cikk illetve ismeretterjesztő film alkotója, illetve munkatársa. Személyiségfejlesztő, regressziós hipnózis és csakra-terápiás tanfolyamai, valamint indiai spirituális kalandozásai népszerűek Magyarországon . Felesége Bárdi Nóra természetgyógyász-pszichológus, gyermekei a 4 éves Níla és a 2 éves Góvinda.

HAGYJ ÜZENETET!